Saturday, May 28, 2011

Unduk Ngadau 2011

ya!
kini tibalah masanya untuk melihat acara yang paling berprestij di sabah sempena pesta menuai aka kaamatan. demam unduk ngadau berada di mana-mana. semua orang sibuk la mau menjadi cantik, dapat aura daripada miss yang talawa dari semua daerah la katakan.. hehehe

kalau tahun lalu rakan sekelas aku si bernadette mewakili daerah sook dapat pergi ke state level dan menang tati tosuau (miss riendly), pada tahun ini pula seorang lagi rakan aku loreadana carlista frederick toyong telah berjaya ke KDCA. congratulation girl!. cayalah lo dana!. i hope you will win. fight for it!. teringat kelmarin lepas habis exam dia bilang dia nervous. rileks jak ko dana. ko antara calon-calon top 5 ni!

 nah, ini kali barulah rambut dana menjadi hitam. mesti miss z suka. hikhikhik

inilah dana yang cantik. sudahlah cantik, tinggi lagi!

dibawah adalah senarai yang aku rasa menjadi pesaing kuat si dana. ternyata kali ini memang ramai yang cantik. susah mau pilih. apapun, kriteria menjadi seorang Unduk Ngadau bukan terletak pada wajah semata-mata. personaliti dan IQ juga penting.

jom tengok unduk pilihan aku.
1. miss beaufort!. OMG, cantik ok!

2. miss ranau. hot!

3. miss tuaran... sabahan beauty
4. miss likas  juga memberi saingan hebat


5. miss telupid pun apa kurangnya kan..

6.miss paitan. cantik macam ada kacukan india. hehe

semua gambar ni ambil daripada photog terkenal sabah george duat, david dan yang lain-lain. kredit untuk mereka. kalau mau tau lebih jelas, bolehlah melawat ke page facebook ini:

STATE LEVEL UNDUK NGADAU 2011

2 comments:

farah hairuddin said...

suka miss likas...cantik sgt~

SJB AKA SUE J-B. said...

Semua pun cantik cantik.